ULB | Tentoonstelling: Hommage à Willy Peers (Eerbetoon aan Willy Peers)

ULB / ARCHIEF EN BIBLIOTHEEKWEZEN

Colloquium: L’Avortement en Europe : un droit menacé? (Zwangerschapsafbreking in Europa: een recht op de helling?)
ULB | Tentoonstelling: “Hommage à Willy Peers”

2014

Scenografische vormgeving tentoonstelling / Visueel concept / Ontwerp tentoonstellingspanelen / Lay-out panelen / Aankleding deuren / Ontwerp communicatiedragers / Opvolging drukwerk en productie

Willy Peers was een overtuigd verdediger van het recht op zwangerschapsafbreking. In die tijd, toen progressieve waarden met argusogen werden gevolgd, werd hier door de Faculteit Geneeskunde van de ULB op de Erasmus-campus ter zake een colloquium georganiseerd. Om van de gelegenheid gebruik te maken en als eerbetoon aan Willy Peers, dertig jaar na zijn overlijden, werd er een tijdelijke tentoonstelling opgezet in het mooie atrium van gebouw J. De zelfdragende displays uit drievoudig golfkarton die 20 jaar geleden voor de ULB werden ontworpen, maar nog steeds relevant en efficiënt hun nut bewijzen, werden voor de gelegenheid bekleed met de met zorg, rigueur en vitaliteit vormgegeven content van de tentoonstelling.

De deur naar een auditorium, dat voortaan de naam van Willy Peers draagt, werd voor de gelegenheid bekleed met zijn portret. En zo ook de deuren van de auditoria Jules Bordet een Albert Claude.